Team

Team

Ons team bestaat uit Hilke Nauta, Paolo de Winter en Nicky Stenekes. Hier kunt u lezen wie we zijn en wat we doen en wat onze specialisatie’s zijn.

Paolo de Winter
Paolo is in 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut.  Hij werkt sinds 1 januari 2014 als vaste kracht in de praktijk van Hilke Nauta.

Hij heeft ervaring met klachten aan de schouders, nek, rug, armen en benen, alsmede met de behandeling bij Totale Knie- en Heupprothesen en Revalidatie na schouder- en hernia-operaties. Hij geeft ook Fysio-Fitness in groepsverband (maximaal 4 personen) in de praktijk.

Vanaf juli 2018 is Paolo afgestudeerd als Master Geriatrie Fysiotherapeut.

De geriatriefysiotherapeut is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Door meer kennis en kunde is hij in staat om de doelgroep kwetsbare ouderen gerichter te begeleiden en te behandelen.

De geriatriefysiotherapeut zal ook in nauw contact staan met eventuele mantelzorgers, familieleden en huisarts. De therapeut kan u in de praktijk behandelen, maar als daar een indicatie voor is zal hij ook op locatie bij u komen.

Hilke Nauta
Hilke is sinds 1985 actief in deze praktijk waar ze begon als algemeen fysiotherapeute, met speciale belangstelling voor sportblessures, orthopedische klachten en handletsels. In 1990 specialiseerde zij zich in de bekkenbodemtherapie en ze is sindsdien geregistreerd bekkenfysiotherapeute.

Zij behandelt alle voorkomende klachten van bekken en bekkenbodem zowel bij mannen als bij vrouwen. Voorbeelden zijn o.a. plasklachten, poepklachten en sexuele problematiek en zwangerschapsklachten. Er zijn verwijzingen van gynaecologen, urologen, proctologen en sexuologen uit alle ziekenhuizen in de regio, maar u kunt ook zonder verwijzing terecht.

Zij volgt vaak cursussen en blijft constant op de hoogte van de recente ontwikkelingen.

Nicky Stenekes
Nicky is afgestudeerd in 2015. Tijdens de opleiding heeft ze meegelopen bij het handbalteam Heren 1 te Apeldoorn, hierbij was zij begeleidster van het team en tevens onderdeel van een team van verschillende disciplines welke samen hebben gewerkt aan een preventieprogramma voor voorste kruisband letsel.

Daarnaast heeft ze bij meerdere particuliere praktijken stagegelopen en meegedaan aan een onderzoek welke revalidatie na het plaatsen van een totale knie of heupprothese of na een schouder operatie het meest effectief is. Dit was in samenwerking met de orthopeden van het toenmalig Waterland Ziekenhuis.

Vanaf 2015 heeft ze in verschillende praktijken gewerkt en zich verder door ontwikkeld door het volgen van cursussen en lezingen. Ze is o.a. gespecialiseerd in Dry Needling (extremiteiten en wervelkolom), de schouder, ademhalingstherapie, cupping en tapen. Vanaf 2019 werkt ze bij ons in de praktijk en vanaf 1 december 2020 is zij werkzaam op de locatie in Purmerend. In september 2022 start zij met de masteropleiding bekkentherapie. Hierover vertelt zij: “Doordat ik aan het werk kwam bij Fysiotherapie Hilke Nauta kwam ik meer in aanmerking met bekkentherapie. In het voorjaar van 2021 ging ik samen met Hilke Nauta naar een cursus over ademhalingstherapie, hier leerde ik wat het belang is van de bekkenbodem bij een groot scala aan klachten. Niet alleen die van de bekken zelf. Dit gaf mij het inzicht dat ik het op grote schaal kan toepassen in de praktijk. Mede hierdoor heb ik ervoor gekozen te starten met de masteropleiding.”

U kunt Nicky rechtstreeks bereiken via 06-18174192.

Locatie Purmerend: Sportlaan 112a, 1442 EG Purmerend.